Особливості демографічних процесів у Кримській області (1965–1976) - Світова, Е. (Краєзнавство, 2012)
Вагомим соціально-економічним явищем у післявоєнній історії Криму був процес переселення з різних
областей Росії та України (з 1954 р. переважно з УРСР) до Криму. На організовано прибулих людей був
орієнтований комплекс пільг та привілеїв. Успішне їх застосування наприкінці 70-х рр. ХХ ст. вже приносило свої результати. Згідно з переписом населення 1979 р. в Кримській області мешкало 2135916 людей. Демографічний потенціал регіону вдалось наростити, головним чином, за рахунок механічного приросту населення. Отдельным социально-экономическим явлением в послевоенной истории Крыма был процесс переселения из различных областей России и Украины (с 1954 г. преимущественно из УССР) в Крым. Для организованно прибывших людей был обеспечен комплекс льгот и привилегий. Успешное их применение к
концу 70-х годов ХХ века стали приносить свои плоды – согласно переписи 1979 г. в Крымской области
проживало 2135916 человек. Демографический потенциал региона нарастили, главным образом, за счет
механического прироста населения. The main social and economic phenomenon in Crimean post-war history was the process of resettlement of
the population from various regions of Russia and Ukraine (from1954 primarily from the USSR) to the Crimea.
A package of benefi ts and privileges were directed to the arriving people in an organized way. Their successful
application during the last 70 years of the 20th century started to bear fruit– according to the 1979 census,
2,135,916 people lived in the Crimea. The demographic potential of the region increased substantially on
account of an automatic increase in population.