Вчені визначають пріоритетні напрями досліджень (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2007)
17 квітня 2007 року відбулися Загальні збори Відділення історії, філософії та права Національної академії наук України. З доповіддю „Про підсумки наукової діяльності установ Відділення у 2006 році та перспективи досліджень з пріоритетних напрямів розвитку соціогуманітарних наук” виступив академік-секретар Відділення академік НАН України Олексій Онищенко. В роботі Загальних зборів взяв участь віце-президент НАН України академік НАН України Володимир Литвин.