Пиннинг в немагнитных борокарбидах - Жолобенко, А.Н.; Микитюк, Г.П.; Филь, В.Д.; Филь, Д.В.; Kim, J.D.; Choi, E.M.; Lee, S.I. (Физика низких температур, 2005)
Методом, не требующим достижения критического состояния, измерены полевые зависимости
параметра Лабуша в немагнитных борокарбидах и оценены ожидаемые величины критических
токов. Полученные значения на два порядка превышают результаты «прямых» измерений,
сделанных на основе транспортных (магнитных) экспериментов. В Y–содержащих
борокарбидах в полевых зависимостях параметра Лабуша обнаружен гигантский пик-эффект,
количественно хорошо описываемый моделью коллективного пиннинга. Методом, який не потребує досягнення критичного стану, виміряно польові залежності параметра
Лабуша у немагнітних борокарбідах та оцінено величини критичних струмів, які
очікують. Одержані значення на два порядки перевищують результати «прямих» вимірювань,
які виконано на основі транспортних (магнітних) експериментів. В борокарбідах, що містять
Y, в польових залежностях параметра Лабуша виявлено гігантський пік-ефект, який кількісно
добре описується моделлю колективного пінінгу. The field dependences of the Labush parameter
in nonmagnetic borocarbides are measured by
the method which does not require the free flux
flow regime. The anticipated critical current
densities are estimated. These values are by two
orders of magnitude higher than those measured
«directly» in transport (magnetic) experiments.
The giant peak-effect in the field dependences of
the Labush parameter is revealed in the Y-based
borocarbides. Its behavior is well approximated
by the collective pinning theory.