Краєзнавство та етнокультурне життя Самбірщини першої третини ХХ ст. - Голик, Р. (Краєзнавство, 2012)
Стаття простежує етнокультурне життя Самбора та Самбірщини у першій третині ХХ ст.
Центральна проблема публікації – виникнення краєзнавчого товариства «Бойківщина», що об’єднало західноукраїнських істориків, археологів, етнологів та діалектологів у 30-х рр. ХХ ст. Статья прослеживает этнокультурную жизнь Самбора и Самборского региона (Самборщины) первой трети ХХ ст. Центральной проблемой публикации является возникновение краеведческого общества «Бойкивщина», которое объединило западноукраинских историков, археологов, этнографов, диалектологов в 30 – х гг. ХХ века. This articles traces the ethno-cultural life of the Sambir city and the Sambir region in the fi rst half of the 20th
Сеntury. The main focus of this studies is the condition for the creation of Local Lore Society «Boykivshchyna» that
united Western Ukrainian historian, archeologist, ethnologist and dialectologist in the 30 s of the 20 th century.