База даних з історії міст і сіл України: вчора, сьогодні, завтра - Чеховська, І. (Краєзнавство, 2012)
У статті йдеться про історію створення «Картотеки матеріалів з історії міст і сіл України», яка функціонує в Національній історичній бібліотеці України, її сучасне значення для історичних досліджень. Висвітлюється процес формування електронної бази даних «Міста і села України» та можливості її використання для підготовки нового видання історії міст і сіл України. В статье идет речь об истории создания «Картотеки материалов из истории городов и сел Украины», которая функционирует в Национальной исторической библиотеке Украины, ее современное значение для исторических исследований. Освещается процесс формирования электронной базы данных «Города и села Украины» и возможности ее использования для подготовки нового издания истории городов и сел Украины. Speech goes in the article about history of creation of card «Index of materials from history of cities and villages of Ukraine» which functions in the National historical library of Ukraine, it modern value for historical researches. The process of forming of electronic database «City and village of Ukraine» and possibility of its use lights up for preparation of new edition of history of cities and villages of Ukraine.