Ідентифікація в реальному часі низькочастотних коливань параметрів режиму енергосистеми - Буткевич, О.Ф.; Чижевський, В.В. (Технічна електродинаміка, 2014)
Показано актуальність проблеми коливного порушення статичної стійкості енергосистем (ЕС) та ідентифікації в реальному часі низькочастотних коливань режимних параметрів (НЧК) ЕС. Запропоновано підхід до реалізації такої ідентифікації та наведено приклад ідентифікації НЧК для тестової моделі ЕС. Показана актуальность проблемы колебательного нарушения статической устойчивости энергосистем (ЭС) и идентификации в реальном времени низкочастотных колебаний режимных параметров (НЧК) ЭС. Предложен подход к реализации такой идентификации и приведен пример идентификации НЧК для тестовой модели ЭС. A problem urgency of the oscillatory loss of steady-state stability of power systems (PS) and real-time identification of low frequency oscillations (LFO) of PS mode parameters is showed. An approach to the implementation of such identification is proposed, and an example of LFO identification for test model of PS is presented.