Адаптивна протиаварійна автоматика забезпечення статичної стійкості енергосистеми - Стогній, Б.С.; Авраменко, В.М.; Сопель, М.Ф.; Прихно, В.Л. (Технічна електродинаміка, 2014)
Запропоновано адаптивну протиаварійну автоматику забезпечення стійкості енергосистем на мікропроцесорній (МП) основі, яка контролює запас стійкості поточного режиму і визначає керівні дії, необхідні для задоволення нормативних вимог як щодо активної потужності у перетинах, так і щодо напруги у центрах споживання. Сформовано вимоги до МП протиаварійної автоматики з централізованим формуванням дозованих керівних дій. Предложена адаптивная противоаварийная автоматика обеспечения устойчивости энергосистем на микропроцессорной (МП) основе, которая контролирует запас устойчивости текущего режима и определяет управляющие воздействия, необходимые для удовлетворения нормативных требований как относительно активной мощности в сечениях, так и относительно напряжения в центрах потребления. Сформированы требования к МП противоаварийной автоматики с централизованным формированием дозированных управляющих воздействий. An adaptive emergency control automatics is proposed for maintenance of power systems stability, which is based on microprocessors (MP) and controls the stability margin of the current state and determines the control actions, which are necessary to meet normative requirements as to the active power in the cross sections and so to the voltage at the centers of consumption. Demands to MP emergency control system with centralized formation of dosage control actions are formed.