Влияние межобмоточной емкости на точность работы высоковольтного трансформатора тока - Варский, Г.М. (Технічна електродинаміка, 2014)
Исследованы процессы, протекающие в цепи нагрузки высоковольтного трансформатора тока с учетом влияния величины первичного напряжения и межобмоточной емкости трансформатора. Получены формулы, которые позволяют находить погрешности трансформатора тока при разных значениях тока, проходящего через емкость его высоковольтной изоляции, и коэффициента реактивной мощности высоковольтной линии. Досліджено процеси, що протікають в колі навантаження високовольтного трансформатора струму під дією первинного струму та первинної напруги з врахуванням міжобмоткової ємністі трансформатора. Одержано формули, що дозволяють знаходити похибки трансформатора струму при різних значеннях первинного струму та різному коефіцієнті реактивної потужності високовольтної лінії. The processes proceeding in the secondary circuit of the high-potential current transformer under the influence of a primary current and primary voltage with the account interwinding capacitance of the transformer are investigated. Expressions for a finding of a error of the current transformer are gained at different meanings of a primary current and different phasor power factor of a highvoltage line.