Нелінійність аналого-цифрового перетворювача на базі сигма-дельта модулятора другого порядку - Су Цзюнь; Кочан, Р.В.; Кочан, О.В. (Технічна електродинаміка, 2014)
Розроблено імітаційну модель аналого-цифрового перетворювача на базі однобітового сигма-дельта модулятора другого порядку. За допомогою розробленої імітаційної моделі досліджено вплив параметрів компонентів модулятора на інтегральну нелінійність аналого-цифрового перетворювача. Визначено форму кривої інтегральної нелінійності аналого-цифрового перетворювача та коефіцієнт подавлення нелінійності кожного з інтеграторів аналого-цифровим перетворювачем. Разработана имитационная модель аналого-цифрового преобразователя, который базируется на однобитном сигма-дельта модуляторе второго порядка. С помощью данной модели исследовано влияние параметров компонентов модулятора на интегральную нелинейность аналого-цифрового преобразователя. Определена форма кривой интегральной нелинейности аналого-цифрового преобразователя и коэффициент подавления нелинейности каждого из интеграторов аналого-цифровым преобразователем. There is developed the simulation model of analog to digital converter, which is based on single-bit second order sigma-delta modulator. Implementation of this model provides investigation the influence of components parameters on integral nonlinearity of analog to digital converter. There are identified character of the curve of integral nonlinearity and integrators’ nonlinearity decreasing coefficients by analog to digital converter.