Застосування динамічного програмування для задачі рівномірного використання вітрових електроустановок - Медиковський, М.О.; Теслюк, В.М.; Шуневич, О.Б. (Технічна електродинаміка, 2014)
Розроблено метод визначення необхідного і можливого набору ввімкнених вітрових електроустановок у даний час. Шляхом комп'ютерного імітаційного моделювання здійснено перевірку рівномірності зношування ВЕУ (вітрових електроустановок). Відтворено поведінку досліджуваної системи у часі засобами дискретно-подієвого моделювання, в результаті чого здійснювалось визначення складу вітрової електростанції. Результати кожного окремого експерименту записувалися у масив даних, після чого здійснювалося оцінювання результатів сукупності експериментів. Разработан метод определения необходимого и возможного набора включенных ветровых электроустановок в настоящее время. Путем компьютерного имитационного моделирования проведена проверка равномерности износа ВЭУ (ветровых электроустановок). Воспроизведено поведение исследуемой системы во времени средствами дискретно-событийного моделирования, в результате чего осуществлялось определение состава ветровой електростанции. Результаты каждого отдельного эксперимента записывались в массив данных, после чего осуществлялось оценки результатов совокупности экспериментов. Developed the method for determining required and possible set of enabled wind turbines in real time. By means of computer simulation the examination of the uniformity of windmills’ (wind plants) wear has been realized. The behaviour of the studied system in time by means of the discrete-event simulation has been reproduced, as a result of what the determination of wind power station’s structure has been realized a fixed number of times. The results of each experiment were recorded in a data set, and then the evaluation of these experiments’ sets was carried out.