Акт проголошення незалежності України – унікальний документ Національного архівного фонду - Маковська, Н.В. (Архіви України, 2011)
Публікується Акт проголошення незалежності України. Характеристику унікальності документу, умов його створення подано на тлі короткої хроніки основних подій, які відбувалися після прийняття Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року. Публикуется Акт провозглашения независимости Украины. Характеристика уникальности документа, условий его создания представлены на фоне краткой хроники основных событий, происходивших после принятия Декларации о государственном суверенитете Украины 16 июля 1990 года. There is published the Act of Independence of Ukraine in the article. The characteristics of document uniqueness, the terms of its creation are presented against the background of a brief chronicle of major events that occurred after the signing of the Declaration on State Sovereignty of Ukraine on July 16, 1990.