Джерела з історії Української революції 1917–1921 років: періодична преса - Пиріг, Р.Я. (Архіви України, 2011)
На базі усталеної класифікації досліджуються інформаційні можливості періодичної преси у висвітленні революційних подій в Україні початку ХХ ст. Подані також відомості про сучасний науково-довідковий апарат вітчизняної газетної періодики. На базе устоявшейся классификации исследуются информационные возможности периодической прессы в освещении революционных событий в Украине начала ХХ века Даны также сведения о современном научно-справочном аппарате отечественной газетной периодики. There are researched the informational opportunities of periodicals on the highlighting of revolution events in Ukraine at the beginning of 20 century on the basis of considered classification in the article. Also the information about modern scientific apparatus of the national newspaper periodicals is given.