Джерела правового статусу міського життя Південно-Східної Волині на початку XVIII ст. (на прикладі Старого та Нового Заслава) - Берковський, В.Г. (Архіви України, 2011)
Публікуються документи, що висвітлюють правовий статус міських громад Старого та Нового Заслава на початку XVIII ст. – привілей цеху слюсарів та ковалів (1724 р.) та привілей на міське самоуправління (1727 р.). Публикуются документы, касающиеся правового статуса городских общин Старого и Нового Заслава вначале XVIII в. – привилей цеху слесарей и кузнецов (1724 г.) и привилей на городское самоуправление (1727 г.). There are published the documents concerning the legal status of the urban communities of Old and New Zaslav at the beginning of XVIII century - the Privilege of shop of locksmiths and blacksmiths (1724) and Privilege on the municipality (1727) in the article.