Новий погляд на діяльність адмірала Олексія Грейга – Головного командира Чорноморського флоту і портів Чорного моря, військового губернатора міст Миколаєва та Севастополя - Фесенко, А.А. (Архіви України, 2011)
Стаття присвячена життю та діяльності адмірала О. С. Грейга. Мореплавець і флотоводець, учасник багатьох морських битв, був відомий своєю науковою та інженерною діяльністю в галузі морської справи і кораблебудування. З ім’ям О. С. Грейга пов’язане будівництво астрономічних обсерваторій в Миколаєві і Пулковому, організація гідрографічних робіт на Чорному морі, благоустрій міст Миколаєва та Севастополя. Статья посвящена жизни и деятельности адмирала А. С. Грейга. Мореплаватель и флотоводец, участник многих морских сражений, был известен своей научной и инженерной деятельностью в области морского дела и кораблестроения. С именем А. С. Грейга связано строительство астрономических обсерваторий в Николаеве и Пулково, организация гидрографических работ на Черном море, благоустройство городов Николаева и Севастополя. The article is dedicated to the life and activity of Admiral O. S. Greig. He was navigator and the naval commander, a participant of many naval battles, known for his scientific and engineering activities in the field of maritime affairs and shipbuilding. With the name og Greig is associated the construction of astronomical observatories in Mykolaiv and Pulkovo Cities, the organization of hydrographic works on the Black Sea an development of the Mykolayiv and Sevastopol Cities.