Петлюрофілія як різновид українофобії - Найман, О.Я. (Архіви України, 2011)
Висвітлено одне з актуальних питань вітчизняної історії – ставлення Симона Петлюри до євреїв , порушується проблема видання в Україні матеріалів паризького судового процесу у справі Шварцбарда. Освещен один из актуальных вопросов отечественной истории – отношение Счимона Петлюры к евреям, поднимается проблема издания в Украине материалов парижского судебного процесса по делу Шварцбарда. There is highlighted the actual issue of national history – the Symon Petlyura’s attitude to the Jews in the article. Also is raised the question of publishing the materials of Paris lawsuit of Schwartzbard case in Ukraine.