Державна архівна служба України вперше підписала Меморандум про співробітництво з громадським об’єднанням пошуковців - Прилепішева, Ю.А. (Архіви України, 2011)
17 серпня 2011 р. підписано Меморандум про співробітництво між
Державною архівною службою України та Всеукраїнським громадським об’єднанням “Союз “Народна пам’ять”, що свідчить про усвідомлення сторонами суспільної значущості розвитку пошукової діяльності
для відродження та збереження історичної пам’яті народу. Документ підписано Головою Державної архівної служби України О. П. Гінзбург та Головою правління ВГО Я. О. Жилкіним.