Організація архівної справи в Лівобережній Україні XVIII – першої половини ХІХ століття - Леміш, Н.О. (Архіви України, 2011)
Розглянуто основні принципи організації та нормативно-правової регламентації архівної справи в Лівобережній Україні XVIII – першої половини ХІХ ст.; визначено чинники, що впливали на стан збереження та використання архівних документів. Рассмотрены основные принципы организации и нормативно-правовой регламентации архивного дела в Левобережной Украине первой половины ХІХ в.; определены те основополагающие, которые влияли на состояние хранения и использования архивных документов. The article deals with the basic principles of organization and legal regulation of archives in Left Bank Ukraine18th − in the first half of the 19th c. and the factors affecting the state of keeping and using archival documents.