Джерела з історії Української революції 1917–1921 років: опубліковані документи і матеріали - Пиріг, Р.Я. (Архіви України, 2011)
Висвітлюються тематичні інформаційні можливості такого важливого виду історичних джерел, як документальні публікації. Охарактеризовані основні масиви оприлюднених документів і матеріалів українських державних утворень радянського походження, а також археографічні напрацювання української діаспори. Освещаются тематические информационные возможности такого важного вида исторических источников, как документальные публикации. Охарактеризованы основные массивы обнародованных документов и материалов украинских государственных образований, советского происхождения, а также археографические наработки украинской диаспоры. There is highlighted the thematic informational opportunities of such important type of historical sources as the document publications in the article. Also there is characterized major masses of published documents and materials of Ukrainian state formations, of soviet origin as well as archeographical reserves of Ukrainian Diaspora.