Матеріали до біографії Олександра Осецького (за документами Національного архіву Республіки Білорусь) - Папакін, А.Г. (Архіви України, 2011)
Публікуються не відомі дослідникам документи особового фонду українського військового діяча Олександра Осецького, що зберігаються у Національному архіві Республіки Білорусь. Серед них є документи періоду служби О. Осецького у російській армії та армії Української Народної Республіки, які можуть стати важливими джерелами для дослідників біографій діячів Українських Визвольних змагань 1917–1921 рр. Публикуются неизвестные исследователям документы личного фонда украинского военного деятеля Александра Осецкого, хранящиеся в Национальном архиве Республики Беларусь. Среди них – документы периода службы А. Осецкого в русской армии и армии Украинской Народной Республики, которые могут стать важными источниками для исследователей биографий участников Украинского освободительного движения 1917–1921 гг. There are published documents of the personal fond of Ukrainian military commander Oleksander Osetsky, stored in the National Archives of the Republic of Belarus, were unknown to historians. Among them are the documents concerning Osetsky’s service in the Russian army and the Army of the Ukrainian People’s Republic. They can be used as important sources by those who research the Ukrainian War of Independence leaders’ biographies.