Татарський напад на Волинь 13–15 вересня 1621 року (до 390-річчя Хотинської війни) - Сухих, Л.А.; Страшко, В.В. (Архіви України, 2011)
Тему татарського нападу на Волинь як складову частину турецького стратегічного плану ведення Хотинської війни 1621 р. висвітлено за документами з актових книг ЦДІАК України. Йдеться також про нищення татарами юридичних і майнових документів шляхти. Тема татарского нападения на Волынь как составная часть турецкого стратегического плана ведения Хотинской войны 1621 г. освещена по документам из актовых книг ЦГИАК Украины. Наведены факты уничтожения татарами юридических и имущественных документов шляхты. The Tatar attack on the Volyn’ Region as the part of the strategic plan of the Turkish war in 1621 in Khotyn is highlighted on the basis of documents of act books of Central State Historical Archives of Ukraine in Kyiv in the article. The article also describes the destruction by the Tatars of legal and property documents of the gentry.