Листи Олександра Шумського із заслання (із фондів ЦДАГО України) - Власенко, С.І. (Архіви України, 2011)
Подаються листи відомого українського радянського політичного діяча, народного комісара освіти УСРР, колишнього “боротьбиста” Олександра Яковича Шумського, написані ним у засланні протягом 1936–1945 рр. Їх оригінали та копії зберігаються у фондах ЦДАГО України і більшість із них публікуються вперше. Представлены письма известного украинского советского политического деятеля, народного комиссара просвещения УССР, бывшего “боротьбиста” Александра Яковлевича Шумского, написанные им в ссылке в течение 1936–1945 гг. Их оригиналы и копии хранятся в фондах ЦГАОО Украины и большинство из них публикуются впервые. There are published the letters of Olexandr Yakovych Shums’kyi, known Ukrainian soviet political figure, public commissar of education of USSR, former “borot’byst”, written by him during the exile of 1936–1945. The letters originals and copies are stored in Central State Archives of Public Organizations of Ukraine, many of them are published for the first time.