Відповідаючи на виклики часу (до 80-річчя Центрального державного кінофотофоноархіву України імені Г. С. Пшеничного) - Ємельянова, Т.О. (Архіви України, 2012)
Проаналізовано основні напрями діяльності ЦДКФФА України ім. Г. С. Пшеничного за останнє десятиріччя та окреслено проблеми комплектування, забезпечення збереженості та використання аудіовізуальної спадщини і здобутки у їх вирішенні. Проведен анализ основных направлений деятельности ЦГКФФА Украины им. Г. С. Пшеничного за последнее десятилетие, освещены проблемы комплектования, обеспечения сохранности и использования аудиовизуального наследия и достижения в их решении. There are analyzed the main directions of the activity of the Central State Archives of Film, Audio and Visual Documents named after H.S. Pshenychnyi during the last 10 years and are outlined the problems and achievements in the field of arrangement, providing the preservation and using the audio and visual heritage in the article.