З рукописної спадщини відомого російського історика-славіста, професора С.-Петербурзького університету О. Л. Петрова (з фондів Державного архіву Закарпатської області) - Вискварко, С.А. (Архіви України, 2012)
Уперше публікуються два документи з фондів Державного архіву Закарпатської області, що стосуються останніх років життя відомого російського історика О. Л. Петрова (1859 – 1932). Впервые публикуются два документа из фондов Государственного архива Закарпатской области, относящиеся к последним годам жизни известного русского ученого-слависта, профессора С.- Петербургского университета А. Л. Петрова. There are published for the first time two documents of the fonds of the State Archives of Transcarpathian Region referred to the last years of life of O.L. Petrov, famous Russian historian (1859-1932) in the article.