Ozone decay in chemical reactor with the developed inner surface - Manuilenko, О.V.; Golota, V.I. (Вопросы атомной науки и техники, 2017)
The ozone decay was investigated in a chemical reactor with a developed inner surface on which it dissociates or absorbs. Ozone concentration behaves differently with time depending on where mainly decays ozone - in the volume or on the reactor surfaces. If ozone mainly decays on the reactor surface, the ozone concentration decreases with time as exp(-δt) , where δ is determined by the decay process at the inner surface of the reactor and its total area. If ozone decay occurs primarily in the volume, the ozone concentration decreases with time as 1/(1+σt), where σ is determined by the common process of ozone decay in the volume. Исследована кинетика распада озона в реакторе с развитой внутренней поверхностью, на которой может происходить его распад. В зависимости от того, какой из процессов распада является основным – распад в объёме, или распад на поверхности - концентрация озона ведёт себя по-разному со временем. Если распад озона происходит, в основном, на поверхности, то его концентрация уменьшается со временем пропорционально exp(-δt), где δ определяется процессом распада на внутренней поверхности реактора и её полной площадью. Если же распад озона происходит, в основном, в объёме, то его концентрация уменьшается со временем пропорционально 1/(1+σt), где σ определяется обычным процессом распада озона в объёме. Досліджено кінетику розпаду озону в реакторі з розвиненою внутрішньою поверхнею, на якій може відбуватися його розпад. Залежно від того, який із процесів розпаду є основним  розпад в об'ємі або розпад на поверхні  концентрація озону поводиться по-різному з часом. Якщо розпад озону відбувається, в основному, на поверхні, то його концентрація зменшується з часом пропорційно exp(-δt), де δ визначається процесом розпаду на внутрішній поверхні реактора та її повною площею. Якщо ж розпад озону відбувається, в основному, в об'ємі, то його концентрація зменшується з часом пропорційно 1/(1+σt), де σ визначається звичайним процесом розпаду озону в об'ємі.