Тензоры Грина уравнений Максвелла для плоскослоистой бианизотропной среды - Жук, Н.П.; Малюскин, А.В.; Шульга, С.Н. (Радиофизика и радиоастрономия, 2000)
Предложены новые представления тензорных функций Грина уравнений Максвелла в плоскослоистой бианизотропной среде через скалярные потенциалы. Спектральные тензорные функции Грина исследованы в рамках теории обобщенных функций, причем явно определены регулярная и сингулярная составляющие спектральных диад Грина. Запропоновано нові зображення тензорних функцій Гріна рівнянь Максвелла у плоскошаруватому біанізотропному середовищі через скалярні потенціали. Спектральні тензорні функції Гріна досліджено за допомогою теорії узагальнених функцій. Отримано явні вирази для регулярної та сингулярної частини спектральних діад Гріна. The novel representations of the dyadic Green’s functions of Maxwell’s equations in plane-layered bianisotropic medium through scalar potentials are found. The spectral dyadic Green’s functions were investigated using theory of generalized functions. The formulas for the regular and singular constituents of spectral Green’s functions were obtained in explicit form.