Моніторинг активності вітчизняних учених через призму конкурсної діяльності (до 25-річчя Державного фонду фундаментальних досліджень) - Гриньов, Б.В.; Кияк, Б.Р.; Андрущенко, В.Б. (Вісник НАН України, 2017)
У статті, приуроченій до 25-річного ювілею Державного фонду фундаментальних досліджень, оцінено здобутки, розглянуто проблеми та проаналізовано перспективи розвитку грантової підтримки вітчизняних наукових
проектів. Підкреслено, що досвід, набутий за всі роки існування Фонду,
може бути ефективно використаний у діяльності створюваного на базі
ДФФД Національного фонду досліджень України, відповідно до завдань,
визначених Законом України «Про наукову і науково-технічну діяльність». The paper is dedicated to the 25th anniversary of the SFFRU establishment in 1992 and at the same time it is directed
to the estimation of the achievements, problems and perspectives of the projects grant support. It is a supplement to the
previous Fund publications about its acquirements. It is, first of all, about the acquired in the SFFRU experience and its
possible use in newly created on its basis the National Research Fund of Ukraine according to its objectives, defined by
the law on “Science and science-technical activity” (26/11/2015, № 848-VIII).