Modeling on “Alphabet” of Jovian S-Bursts - Arkhipov, A.V. (Радиофизика и радиоастрономия, 2002)
It is shown that the typical elements of complex S-bursts in dynamic spectra of Jovian decametric radio emission ("alphabet") could be explained by propagation delay of radiation due to helicoidal trajectory of S-emitter. Показано, что характерные элементы сложных S-всплесков в динамических спектрах декаметрового радиоизлучения Юпитера (“алфавит”) могут быть объяснены задержкой распространения излучения при спиральной траектории излучателя. Показано, що характерні елементи складних S-сплесків у динамічних спектрах декаметрового радіовипромінювання Юпітера (“алфавіт”) можна пояснити за допомогою затримки поширення випромінювання при наявності спіральної траєкторії випромінювача.