"Довголіття-Кардіо": інноваційний досвід імплантації клапанів серця (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 22 лютого 2017 р.) - Ємець, І.М. (Вісник НАН України, 2017)
Доповідь присвячено важливому напряму робіт, які виконуються у Науково-практичному медичному центрі дитячої кардіології та кардіохірургії з розроблення і впровадження інноваційних пристроїв для лікування набутих вад серця. Наголошено на необхідності подальшого поглиблення співпраці Центру з установами НАН України, кінцевою метою якого має стати організація автономного вітчизняного виробництва клапанних протезів для заміни аортального, а згодом і мітрального клапанів серця.