Науковий опис поетики Києво-Могилянської академії «Rosa inter spinas …» [Троянда між колючками] (1696/97) - Циганок, О. (Сiверянський лiтопис, 2017)
Стаття присвячена опису двох списків курсу лекцій із теорії віршування Києво-Могилянської академії «Rosa inter spinas...» [Троянда між колючками] (1696/97),
що зберігаються в фондах Інституту рукопису Національної бібліотеки України
ім. В. І. Вернадського. Описано структуру поетики та особливості рукописів. Статья посвящена описанию двух списков курса лекций по теории стихосложения
Киево-Могилянской академии «Rosa inter spinas ...» [Роза между шипами] (1696/97),
хранящихся в фондах Института рукописей Национальной библиотеки Украины
им. В. И. Вернадского. Описана структура поэтики и особенности рукописей. The article is devoted to the course of lectures on theory of poetry «Rosa inter spinas...»
[Rosa between thorns] (1696/97). This treatise is stored in two copies in the collections of
the Institute of Manuscripts of the Vernadsky National Library of Ukraine. The structure
of the course is described and other features of the manuscripts are taken in consideration.