Державна фінансова підтримка в аграрному секторі економіки - Гончаров, В.М.; Євсюкова, І.Є. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2008)
У статті розглянуті питання державного регулювання підтримки аграрного сектору, яка надається із державного бюджету у вигляді дотації на гектар посівів в рослинництві. Проаналізовано досвід країн-членів ЄС в частині надання підтримки аграріям та контролю за витрачанням бюджетних коштів. Проведено дослідження стану державного контролю за виділенням дотації сільгосппідприємствам та фермівським господарствам на прикладі контрольно-ревізійного підрозділу у Кремінському районі. В статье рассмотрены вопросы государственного регулирования поддержки аграрного сектора, которая предоставляется из государственного бюджета в виде дотации на гектар посевов в растениеводстве. Проанализирован опыт стран-членов ЕС в части предоставления поддержки аграриям и контроля за расходованием государственных средств. Проведено исследование состояния государственного контроля за выделением дотации сельхозпредприятиям и фермерским хозяйствам на примере контрольно-ревизионного подраздела в Креминском районе.