Проблеми розвитку малих та середніх підприємств у сучасних ринкових умовах України - Гуренко, А.В. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2008)
Стаття розкриває проблемні питання розвитку малих і середніх підприємств у сучасних ринкових умовах. Особлива увага приділена існуючим кредитно-фінансовим труднощам в умовах кризового стану. Проаналізовано окремі недоліки й перешкоди діяльності малих та середніх підприємств в умовах зниження попиту. Наведено теоретичні рекомендації щодо удосконалення діяльності в сфері малого та середнього бізнесу. Статья раскрывает проблемные вопросы развития малых и средних предприятий в современных рыночных условиях. Особое внимание уделено имеющимся кредитно-финансовым трудностям в условиях кризисной ситуации. Проанализированы отдельные недостатки и помехи деятельности в условиях снижения спроса. Приведены теоретические рекомендации по усовершенствованию деятельности в сфере малого и среднего бизнеса.