Сезонная динамика фитопланктона киевского участка Каневского водохранилища - Щербак, В.И.; Задорожная, А.М. (Гидробиологический журнал, 2013)
Установлено, что вегетационный сезон 2010 г. характеризовался аномально высокой температурой воды в летний и осенний периоды по сравнению со средними многолетними данными. Ответом фитопланктона было несколько пиков вегетации, которые значительно отличались структурой доминирующего комплекса видов и их количественным развитием. Встановлено, що вегетаційний сезон 2010 р. характеризувався аномально високими температурами води в літній та осінній періоди в порівнянні з середніми багаторічними даними. Відгуком фітопланктону було декілька піків вегетації, які значно відрізнялись структурою домінуючого комплексу видів та їхнім кількісним розвитком. The vegetation season of 2010 was distinguished by abnormally high water temperature in summer and autumn compared to average data for many years. Phytoplankton responded with several peaks of vegetation which significantly differed in predominant complex and quantitative development.