Термінологічне упорядкування понять «конкурентоздатність країни» та «конкурентоздатність регіону» - Вишнякова, І.В. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2008)
В статті викладено результати роботи стосовно термінологічного упорядкування понять «конкурентоздатність країни» та «конкурентоздатність регіону». Виявлено загальні та відмінні риси, систематизовано політичні, правові та економічні фактори, покладені в основу трактування обох понять. В статье изложены результаты работы по терминологическому упорядочению понятий «конкурентоспособность страны» и «конкурентоспособность региона». Выявлены общие и отличительные черты, систематизированы политические, правовые и экономические факторы, положенные в основу трактования обоих понятий.