Потребление и усвояемость пищи у десятиногих ракообразных - Кулеш, В.Ф. (Гидробиологический журнал, 2015)
Рассчитана зависимость массы суточного пищевого рациона от массы тела у представителей отряда Decapoda, которая репрезентативно описывается степенным уравнением. Усвояемость пищи десятиногими ракообразными в большинстве случаев превышает 90%. Установлено, что этот показатель относительно постоянный при разной температуре и не зависит от возраста животных. Розраховано залежність харчового добового раціону від маси тіла в межах ряду Decapoda, яка репрезентативно описується ступеневим рівнянням. Це дозволяє орієнтовно оцінити рівень споживання їжі десятиногими ракоподібними при живленні різними видами корму у температурному інтервалі 10—30°С у природних умовах і при веденні індустріальної аквакультури. Засвоюваність корму десятиногими ракоподібними є високою і у більшості випадків перевищує 90%. Цей показник відносно постійний при різній температурі і не залежить від віку тварин. Remove selected Dependence of daily diet on body’s mass in the order Decapoda was calculated. Dependence is reliably described by exponential equation. This enables to assess degree of food consumption by decapods at feeding by various kinds of food within temperature interval 10—30°C in natural conditions and at industrial breeding. Food assimilation by decapods is quite high and in most cases exceeds 90%. This parameter is relatively stable at different temperature and does not depend on animals’ age.