Індекс компактності території регіону та його використання - Яценко, О.О. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2008)
В статті розглядається необхідність введення нового макроекономічного показника – індексу компактності території регіону. Конкретно пропонується використання індексу компактності території при використанні транскордонного співробітництва України та її регіонів. В статье рассматривается необходимость введения нового макроэкономического показателя – индекса компактности территории региона. Конкретно предлагается использование индекса компактности территории при усовершенствовании трансграничного сотрудничества Украины и её регионов.