Реализация волноводных сенсоров на тонкопленочных структурах нанопористый анодный оксид алюминия – алюминий - Лебедева, Т.С.; Минов, Ю.Д.; Сутковой, П.И.; Фролов, Ю.А.; Шпилевой, П.Б. (Комп’ютерні засоби, мережі та системи, 2015)
На основе пористого анодного окисла алюминия создана технология тонкопленочных оптических сенсоров. Показана ее применимость в биосенсорике. Створено технологію тонкоплівкових оптичних сенсорів на основі поруватого анодного оксиду алюмінію. Показана можливість її застосування у біосенсориці. The developed thin-films technology of optical waveguide sensors basing on porous anodic alumina is presented. Their applicability for the biosensing is shown.