К вопросу построения онтологических систем различного назначения - Палагин, А.В.; Петренко, Н.Г.; Митрофанова, А.Е. (Комп’ютерні засоби, мережі та системи, 2016)
Разработана концепция построения онтологических систем, применяемых для создания различных онтолого-ориентированных приложений, например, толковых онтографических словарей. Розроблено концепцію побудови онтологічних систем, які застосовуються для створення різноманітних онтолого-орієнтованих додатків, наприклад, тлумачних онтографічних словників. A conception of building of ontology systems, which can be used for creation of different ontology-oriented applications, for example, explanatory ontological dictionaries, is designed.