Архітектура онтологічного програмного модуля для знання-орієнтованої геоінформаційної системи смарт землеробства - Касім, А.М. (Комп’ютерні засоби, мережі та системи, 2016)
Розроблено клієнт-серверну архітектуру одного з основних компонентів знання-орієнтованої ГІС смарт землеробства – онтологічного програмного модуля, за рахунок якого забезпечується розв’язання нових класів задач. Разработана клиент-серверная архитектура одного из основных компонентов знание-ориентированной ГИС смарт земледелия – онтологического программного модуля, обеспечивающего решение новых классов задач. Client-server architecture of one of the main components of knowledge-oriented GIS of smart agriculture– ontological software module that provides solving new classes of problems is developed.