З історії села Карпилівки на Козелеччині - Пиріг, П.; Конопля, Ю. (Сiверянський лiтопис, 2017)
У статті на основі використання широкого кола джерел, у тому числі архівних, та літератури відтворюються сторінки історії села Карпилівки на Козелеччині від найдавніших часів до XVII століття. Читач почерпне цікаві відомості про виникнення, назву населеного пункту, його козацьке минуле тощо. В статье на основе использования широкого круга источников, в том числе архивных, и литературы воссоздаются страницы истории села Карпиловка Козелецкого края с древнейших времен до XVII века. Читатель почерпнет интересные сведения о возникновении, названии населенного пункта, его казацком прошлом и др. The article tells about the history of Karpyliwka village (Kozelets region) from the ancient times till 17th century. It is based on both archival and published materials.