Кавказька війна в російській історіографії початку ХХІ століття - Пархоменко, В.; Ячменіхін, К. (Сiверянський лiтопис, 2017)
У статті здійснено огляд російської історіграфічної спадщини сучасного періоду
з різних аспектів Кавказької війни (1817–1864). Проаналізовано напрацювання російських істориків, що дозволило виявити, як різні концепції та підходи впливали на вивчення цієї проблеми. В статье осуществлен обзор российского историографического наследия современного периода с разных аспектов Кавказской войны (1817–1864). Проанализированы
наработки российских историков, что позволило выявить, как различные концепции
и подходы влияли на изучение этой проблемы. The article presents an overview of the Russian stargrace heritage of the modern period,
with various aspects of the Caucasian war (1817-1864). Analyzed the achievements of the
Russian historians, that helped to identify how different concepts and approaches have
influenced the study of this problem.