Стан позашкільної жіночої освіти у другій половині ХІХ ст. (на прикладі земських недільних шкіл Сумського повіту Харківської губернії) - Нікітін, Ю. (Сiверянський лiтопис, 2017)
У статті розглядається проблема стану позашкільної жіночої освіти на теренах
Сумського повіту Харківської губернії у другій половині ХІХ ст. Висвітлюються заходи органів місцевого самоврядування та громадськості щодо розбудови позашкільної жіночої освіти. В статье рассматривается проблема положения внешкольного женского образования в Сумском уезде Харьковской губернии во второй половине ХІХ ст. Показаны меры, предпринимаемые органами местного самоуправления и общественности по развитию внешкольного женского образования. The article deals with the problem of state of extracurricular female education on the territory
of Sumy county of Kharkiv province in the late XIXth century. Activities of local governments
and public on the development of extracurricular female education are highlighted.