«Аероплань, душе моя...» (Багатоликий оказіоналізм Павла Тичини) - Карпіловська, Є. (Культура слова, 2016)
У статті розглянуто різні типи оказіоналізмів у мові поетичних
творів Павла Тичини. Особливу увагу звернено на способи порушення
чинної словотвірної норми, виявлені 1) у виборі моделі словотворення
для означення уже відомого поняття або 2) у використанні наявної
словотвірної моделі для позначення нового поняття. The different types of occasional words in the language of poetry by
Pavlo Tychyna is considered in this article. Particular attention is devoted
to the ways of violation the actual word-formation rules which present
1) the choice of word-formative model for nomination already known
concept or 2) the use of existing word-formative model for nomination of
new concept.