Теоретичні засади вивчення оцінності в мові публіцистичного стилю - Коць, Т. (Культура слова, 2016)
У статті розкрито теоретичні питання категорії оцінності
в зв’язку з динамікою історії літературної мови. Зосереджено
увагу на семантичних процесах у мові публіцистичного стилю як
інструмента впливу на суспільну свідомість. Висвітлено проблеми
аналізу мовних одиниць у тексті, зокрема оновлення структури
та семантики лексичних компонентів, стилістичної маркованості
синтаксичних одиниць. The article describes theoretical categories of axiology the study due
to the dynamics of the history of language. The emphasis is on semantic
processes in journalistic style language as an instrument of infl uence on a
public consciousness. The problems of language analysis units in the text,
including updates to the structure and semantics of lexical components
stylistic markedness of syntactic units.