Іншомовні запозичення та активний словник мовця - Бибик, С. (Культура слова, 2016)
У статті розглянуто питання насичення мови ЗМІ іншомовною
лексикою. Відзначено лексико-тематичні групи, що відбивають
активний словник сучасних мовців як представників трьох поколінь.
Запропоновано підходи до оцінки цього явища, а також практичні
поради щодо посилення культури мови дикторів радіо й телебачення. The article deals with questions of saturation of the mass media’s
language with foreign language vocabulary. It is noted the lexical
thematic groups, refl ecting the active vocabulary of modern speakers
as representatives of three generations. It is suggested approaches
to the assessment of this phenomenon, as well as practical advice on
strengthening culture of radio and television speaker’s language.