Вагомий доробок європейської україністики - Черемська, О.; Сухенко, В. (Культура слова, 2016)
У статті проаналізовано змістове наповнення першого розділу
«Мова» колективної монографії «Україністика: минуле, сучасне,
майбутнє», присвяченої 20-річчю україністики на Філософському
факультеті Університету імені Масарика в Брно (Чехія).
Представлено огляд статей, спрямованих на дослідження в галузі
лінгвостилістики, лінгвокультурології, лексикології, термінології,
лексикографії та фразеології. Розкрито широту авторських
пошуків та різноманітність тематики представлених у монографії
матеріалів, що вказує на активний розвиток україністики. The article analyzes the semantic content of the fi rst section «Language»
of the collective monograph «Ukrainian Studies: Past, Present and
Future» dedicated to the 20th anniversary of Ukrainian Studies at the
Philosophical Faculty at Masaryk University of Brno (Czech Republic).
Expand the breadth and variety of copyright research topics presented in
the book material, indicating the active development of Ukrainian refl ect
linguistic problems representatives of research centers and scientifi c and
educational institutions, research interest in various academic schools
and some linguists.