Упровадження системи цифрових ідентифікаторів DOI: поступ і досвід - Радченко, А.І.; Яцків, Т.М. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2014)
Статтю присвячено практичним аспектам упровадження системи цифрових ідентифікаторів DOI, викладено основні вимоги агентства CrossRef. Описано можливості одержання DOI для наукових журналів НАН України за допомогою резидента CrossRef — академічного передплатного агентства «Укрінформнаука». Наголошено на можливості отримання у ВД «Академперіодика» НАН України консультативної допомоги з питань користування DOI, зокрема — приведення веб-ресурсів наукових журналів у відповідність до вимог CrossRef. This article is devoted to practical aspects of the introduction of DOI, the basic requirements of the CrossRef agency are given. The possibilities of obtaining DOI for scientific journals of NAS of Ukraine through CrossRef residency — Academic Subscription Agency «Ukrinformnauka» — are described. The possibility of obtaining advice at PH «Akademperiodika» of NAS Ukraine on the use of DOI is empathized, in particular on bringing the web resources of scientific journals up to requirements of CrossRef.