Наукометричні дослідження з напряму «Інтелектуальні та експертні системи» за реферативною базою даних «Україніка наукова» - Добровська, С.В. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2014)
Проведено розширений пошук у реферативній БД «Україніка наукова» масиву записів з напрямку «Інтелектуальні та експертні системи». Досліджено зростання публікаційної активності цієї тематики. Побудовано діаграму динаміки публікаційної активності, а також діаграму кумулятивного розподілу кількості публікацій в базі даних «Україніка наукова» з тематики «Інтелектуальні та експертні системи». Зроблено аналіз журналів, у яких найбільше публікується статей за цим напрямом. A comprehensive search in the summary DB «Ukrainika scientific» is performed for records of «Intelligent and Expert Systems» area. The growth in publication activity for this subject is researched. A publication activity dynamics chart is constructed as well as a chart of cumulative distribution of the number of publications in the database «Ukrainika scientific» on the subject of «Intelligent and Expert Systems». An analysis of journals which have the most published articles in this area is performed.