Антиконкурентні узгоджені дії: економічна складова доведення - Коломієць, І.Ф.; Оленюк, С.Л. (Інститут регіональних досліджень НАН України, 2008)
Розглядається практика доведення вчинення антиконкурентних узгоджених дій суб’єктів господарювання за допомогою економічного аналізу ситуації на відповідних товарних ринках. Пропонується загальна характеристика законодавчого інституту та ретроспектива законодавчого оформлення антиконкурентних узгоджених дій, а також опис практики доведення різних видів антиконкурентних узгоджених дій в Україні та за кордоном. Рассматривается практике доказательства совершения антиконкурентных согласованных действий субъектов хозяйствования с применением экономического анализа ситуации на соответствующих товарных рынках. Предлагается общая характеристика законодательного института и ретроспектива законодательного оформления антиконкурентных согласованных действий, а также описание практики доказательства различных видов антиконкурентных согласованных действий в Украине и за рубежом. The article deals with the proof practice of the commitment of anticompetitive concerted actions by the subjects of management with the application of the economic analyses of a situation in the corresponding commodity market. The general characteristics of the legislative basis and the retrospection of the legislative registration of the anticompetitive concerted actions, as well as the description of their proof practice in Ukraine and abroad, are suggested.