Реєстрація/перереєстрація видання НАН України як періодичного та фахового - Язвинська, М.В. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2015)
Наведено умови реєстрації видання НАН України — заснування видання
як академічного й отримання свідоцтва про реєстрацію друкованого засобу масової інформації або перереєстрації видання у разі зміни окремих параметрів, а також умови внесення видання до Переліку наукових фахових
видань. Зазначено, що у багатьох журналів НАН України свідоцтва не
відповідають фактичному виходу журналу, та вказано на важливість створення сайта видання з урахуванням вимог наукометричних баз. In the article the terms of registration of a NASU publication are listed as follows: foundation
of a publication as academic one and obtainment of a Certificate of Registration of Printed
Mass Media or re registration in case of some changes in parameters as well as the terms of
inclusion to the List of Scientific Industry Specific Publications. It is mentioned, that many
NASU journals have their certificates contradicting with factual appearance of a journal.
Among other requirements, the importance of a journal web-site creation in compliance with
scientometric bases requirements is highlighted.