Охорона авторського права при комерційному розповсюдженні або вільному доступу до електронних наукових видань у мережі Інтернет: вимоги, обмеження, досвід - Капіца, Ю.М. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2015)
Розповсюдження та продаж наукових періодичних і монографічних видань
у цифровому форматі у мережі Інтернет, що набуло особливого розвитку з
початку 2000-х рр., призвело до розробки та застосування правових і технічних засобів, що адаптують вимоги авторського права до нових моделей використання наукових видань.
У статті надається короткий огляд проблематики та досвіду застосування авторського права при електронному виданні та зазначаються проблемні питання, що потребують вирішення на законодавчому рівні та у
практиці діяльності видавництв. Distribution and selling of scholarly periodicals and monographs digitally on the Internet
became extremely popular since 2000th and has led to the development and application of new
law and technical tools which adapt copyright requirements to new models of scholarly publications usage.
In the article a short review of the problematics and experience of a digital publication’s
copyright usage is given. The topical issues which demand a solution on legislative level as well
as in activity of publishing houses are listed.